1. Projectdagen. Naast onze gewone lessen hebben we elke periode projectdagen. In die dagen leren we op een andere, actieve manier: we gaan op excursie, we doen onderzoek en er komen vaak gastdocenten van buiten de school om les te geven.

2. Sport- en kunstklassen. Op vrijdagmiddag heb je geen lessen, maar je kunt je dan inschrijven voor een extra actief programma. Als je meedoet met de sportklassen, maak je kennis met allerlei sporten zoals golfen, mountainbiken, waterskiën en schaatsen. Klik hier voor het actuele programma van 2021/2022. Als je meedoet met de kunstklassen, ben je creatief bezig. Je kunt schilderen, koken, keramiek bewerken, modeontwerpen, muziek of theater maken enz.

3. Beroepsgerichte vakken. In de derde klas kun je kiezen voor een beroepsgericht vak. Je leert dan in de praktijk. Onze school heeft Zorg & Welzijn, Dienstverlening & Producten en Economie & Ondernemen. Als je de vakken leuk vindt, kun je er ook examen in doen.

4. LO 2 en Tekenen als examenvak. Doe je bij ons op school examen, dan kun je kiezen uit alle vakken die er bestaan. Je mag zelf kiezen welk vakkenpakket bij jou past. Uniek voor onze school is dat je ook LO2 (sport en bewegen) en Tekenen als examenvak kunt kiezen. Ben je sportief of creatief, dan is er altijd een pakket voor jou.

5. Mini-onderneming. Nieuw op school is de mini-onderneming. Zit je in de derde klas en kies je een beroepsgericht vak dan kun je samen met andere leerlingen een winkel starten. Samen met je docent open je een echte pop-up store. Dit schooljaar hebben we in december in de Stationsstraat in Waalwijk onze eigen Walewyc-winkel.