Nieuwsberichten

Walewyc Mavo
Terug naar overzicht

Pop-up store gaat feestelijk van start

12-05-2023
​​​​​​​Sinds het begin van het schooljaar zijn 50 leerlingen uit klas 3 van de Walewyc Mavo bezig met een groots project. Voor het keuzevak Economie & Ondernemen werkten de leerlingen aan hun eigen minibedrijfje.

it  vergde veel voorbereidingen, te beginnen met brainstormsessies tot het schrijven van een businessplan waarbij o.a. naar een winkelpand moest worden gezocht, logo- en promotiemateriaal moest worden ontworpen en social media-accounts aangemaakt. Producten werden door de leerlingen zelf gemaakt of ingekocht, de winkel werd schoongemaakt en ingericht én er werd fijn samengewerkt. Kortom: allemaal leerzame combinaties die bij de beginnende ondernemer goed van pas komen.

Het project werd van harte gesteund door lokale ondernemers. Zij stelden het winkelpand beschikbaar of doneerden een bedrag of producten voor de verkoop in de Pop-Up Store waarvan de opbrengst geheel wordt geschonken aan Voedselbank de Rijglaars in Waalwijk. Ook konden de leerlingen bij een Ontwerpstudio terecht om geholpen te worden bij het ontwerpen van promotiemateriaal. Een veelzijdig project dus waarbij de leerlingen zowel maatschappelijk als creatief en ondernemend betrokken zijn.

De feestelijke opening van de Pop-Up Store aan de Stationsstraat 105 door wethouder Frank Spierings van de Gemeente Waalwijk en directeur van de Walewyc Mavo Nicolle Sommer vindt plaats op maandag 22 mei om 13.00 uur.

De openingstijden zijn als volgt: maandag 22 mei van 14.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag 23 t/m 26 mei van 9.00 – 17.00 uur. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen of een praatje te maken maar vooral om iets moois te kopen.