Aan alle leerlingen van klas 3:

Ieder schooljaar wordt er voor leerlingen in Nederland die op de havo of het vwo zitten de Biologie Olympiade gehouden. Een wedstrijd naar de slimste biologieleerling van Nederland. Helaas is deze wedstrijd er niet voor de mavo. Toch vinden onze biologiedocenten dat wij net zo goed in biologie zijn als leerlingen op de havo.
Daarom hebben we onze school opgegeven om mee te doen aan de Biologie Olympiade voor de havo (voor leerlingen klas 1 t/m 3). Vorig jaar behaalde onze school de 43e plaats van de 350 havo scholen die meededen. Dit goede resultaat gaan we proberen te verbeteren!

We willen graag met een groep leerlingen uit klas 3 meedoen aan de voorronde van de Biologie Olympiade voor de havo en zo hoog mogelijk proberen te scoren! Wie weet zitten er wel leerlingen van onze school bij de beste 50 (havo-leerlingen) van het land. Deze leerlingen mogen dan door naar de landelijke voorronde.

De voorronde bestaat uit een toets bij ons op school die één lesuur zal duren. Deze voorronde wordt op 7 februari gehouden. Voor deze toets hoef je niet te leren! De resultaten van deze toets worden verstuurd naar de landelijke organisatie en dan is het wachten op de uitslag! Zitten we bij de beste scholen (havo) van het land?

In januari komt meneer Fitters alle 3e klassen kort langs om de Biologie Olympiade kort uit te leggen. Vervolgens kun je jezelf via magister tot 26 januari 2018 opgeven.
Wanneer je meer informatie wilt vinden over de Biologie Olympiade, dan kun je kijken op de site, klik daarvoor hieronder:

Biologie Olympiade

Verder kun je ook altijd bij je biologie- docent informatie vragen!
We hopen dat we met onze leerlingen in de top 10 komen van beste biologieleerlingen (havo) van Nederland! We zijn ervan overtuigd dat jullie het kunnen! Jullie kunnen het!

Met vriendelijke groet,
Mevrouw Kamstra, de Jong en meneer Fitters