Huiswerk maken vindt niet iedereen even prettig. Tóch hoort het er wel bij om goede resultaten te kunnen halen en stiekem vindt iedereen dat juist wél fijn. Als je goed en efficiënt huiswerk maakt, dan valt het ook allemaal reuze mee. Daarom willen we je graag wat van jullie eigen huiswerktips geven.

 De Tien Gouden Tips:
1. Neem je huiswerk in de les al goed over in je agenda.
2. Controleer je huiswerk iedere middag met Magister.
3. Begin op tijd aan je huiswerk.
4. Doe eerst leerwerk en daarna pas maakwerk.
5. Wissel moeilijke en gemakkelijke vakken af.
6. Beloon jezelf -na een uur- met iets lekkers of een korte pauze.
7. Snap je het niet? Stuur een Whatsappje naar een klasgenootje voor hulp.
8. Overhoor jezelf of laat je overhoren als je denkt dat je het kent.
9. Pak ’s avonds je tas in voor de volgende dag en controleer of je alles af hebt.
10. Vraag hulp aan je docent als je er écht niet uitkomt.

Wanneer je wat extra begeleiding wil, kun je ook bij ons terecht. Al jaren biedt de Walewyc met veel inzet en enthousiasme huiswerkbegeleiding aan. Ook dit jaar willen we dit voortzetten. Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor het plannen en het maken en leren van het huiswerk. Naast de huiswerkbegeleiding biedt de Walewyc dit schooljaar vakondersteuning aan voor sommige vakken. Welke vakken dat zijn verschilt per periode. Als je heel veel moeite hebt met één van deze vakken kan de vakondersteuning een oplossing zijn. De vakondersteuning wordt verzorgd door onze eigen vakdocenten.

De huiswerkbegeleiding & vakondersteuning voor klas 1 en 2 is tijdens het 8e lesuur en die voor klas 3 en 4 tijdens het 9e lesuur. Zowel de huiswerkbegeleiding als aan de vakondersteuning zijn gratis, het is gewoon extra service.

Het kan soms gebeuren dat de huiswerkbegeleiding niet doorgaat als er bijvoorbeeld vergaderingen zijn. Dat zie je dan op het interne mededelingenbord.