Economie & Ondernemen

Het praktijkvak dat meer verdieping geeft aan het vak economie. Met in de derde klas het project; minionderneming. Hierbij zetten leerlingen samen met klasgenoten een eigen bedrijfje op.

Wil je later graag een eigen bedrijf starten, op kantoor of in een winkel werken? Dan is het vak Economie & Ondernemen echt iets voor jou! Het is een breed beroepsvoorbereidend programma, dat aansluit op heel veel MBO opleidingen.

Tijdens de lessen leer je veel over de verschillende soorten bedrijven, marketing, webshops, het beheren van een kassa, wat inkopen en verkopen inhoudt enz. Ook leer je werken met programma’s als Word, Excel en PowerPoint.

Het is een gemengd vak en dat betekent dat je ook minimaal één uur per week praktisch bezig bent. Vaak is dat werken op de computer of werk je in groepjes aan een opdracht. In de derde klas start je bijvoorbeeld met een groepje je eigen bedrijfje en probeer je winst te maken door goed samen te werken, op de juiste plekken in te kopen, reclame te maken enz. Dit project wordt georganiseerd in samenwerking met het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch.

Enkele opleidingen/beroepen die aansluiten bij Economie & Ondernemen:

opleiding manager retail; medewerker financiële administratie; manager/ondernemer horeca; handel en commercie; horeca en toerisme, medewerker secretariaat en receptie; marketing etc.