Sportklassen

De Sportklas……..een begrip op de Walewyc, vrijwillig sporten na schooltijd. We willen je als school graag de mogelijkheid bieden om extra te sporten. Waarom? Omdat bewegen gewoon heel leuk en leerzaam is, om je met nieuwe uitdagende sporten te laten kennis maken, maar vooral om heel veel plezier te maken met klas- en jaargenoten. Dus ben jij die leuke, sportieve, sociale jongen of meid die graag een uitdaging aangaat, grenzen verlegt, plezier beleeft aan sport, iets wil leren en met elkaar een mooie prestatie neer wil zetten? Dan is de sportklas écht iets voor jou!!

Welke sporten kun  je onder andere verwachten?

Bij de sportklas werken we in blokken van 3 weken, 2 weken krijg je aangeboden op school en de derde week sluiten we een blok af op locatie. Je kunt dan denken aan golf-les op school en we sluiten dat af bij het Efteling Golfpark of we oefenen (wand-)klimmen op school en sluiten dat af bij Neoliet Klimcentrum in Tilburg. Zo behandelen we gedurende het jaar verschillende sporten, bijvoorbeeld zelfverdediging, tennis en (zaal-)voetbal. Verder hebben we nog een aantal enkele onderdelen zoals schaatsen, trampolinespringen bij Jump XL, bowlen en de geweldige afsluiting met het waterskiën in Aqua Best. Zoals je ziet is er heel veel variatie en voor ieder wat wils.

Wanneer, wat, waar en hoe?

Sportklas is op vrijdagmiddag van 14:15 tot ongeveer 16:00 uur. Wij sporten bij onze eigen accommodatie (zaal of veld) of op locatie. Lessen worden gegeven door de docenten LO van de Walewyc óf een gastdocent en de kosten bedragen €50,- voor één schooljaar.

Inschrijven

Leuk dat jullie interesse hebben in het volgen van onze sportklassen. Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen voor de sportklas in het schooljaar 2021-2022.

Inschrijven voor sportklas 1 is nog niet mogelijk. Voor alle toekomstige eerste klas leerlingen zal de informatie en inschrijving pas plaatsvinden na de kennismakingsdag op 22 juni 2021.

Voor sportklas 2 (huidige eerste jaars leerlingen) start op 4 juli vanaf 19.00 uur de inschrijving via Easydus. Er is inmiddels een mail met link naar ouders verstuurd.

Mochten jullie in de tussentijd nog dringende vragen hebben over de inschrijving, neem dan gerust contact op met de Walewyc-mavo.

Informatie voor ouders

De kosten bedragen €50,- voor één schooljaar. We willen deze kosten graag zo laag mogelijk houden. Hiervoor kunnen we mogelijk een enkele keer een beroep op u doen voor vervoer naar een sportlocatie. Hopelijk is dit geen bezwaar voor u.

**In verband met de coronamaatregelen kan het sportklasprogramma van het schooljaar 2021-2022 enigszins wijzigen. Dit is afhankelijk van capaciteit van locaties of beperkende maatregelen met betrekking tot vervoer. Dit wordt uiteraard tijdig gecommuniceerd**