Eindexameninfo

In de periode van het centraal examen, het CE, worden de landelijke examens afgenomen. Dat is een spannend moment, want het is het eindresultaat van een aantal jaren hard werken. De examenperiode van schooljaar 2016 – 2017 is van 14  t/m 24 mei 2018 (eerste tijdvak). Tekenen en de gemengde vakken starten eerder. Bekijk hier ook het landelijke eindexamenrooster 2018.

Zelfstandig oefenen & workshops eindexamentraining

De vakdocenten geven workshops eindexamentraining. Hier volgt nog informatie over. Het is daarnaast heel belangrijk om regelmatig zelfstandig te oefenen met de examenstof. We verwijzen hiervoor naar de site van www.examenblad.nl en de site van www.cito.nl. Hierop zijn de examens, antwoorden en correctiemodellen te vinden van de examens van de laatste negen schooljaren.

De eindexamens en de uitslag

Wanneer ben ik geslaagd voor mijn eindexamen? Hoe laat word je gebeld? Hoeveel mensen mag je meenemen naar de diploma-uitreiking? Tijdens de examenperiode zijn er vaak veel vragen. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we alle eindexameninformatie op een rijtje gezet:

Op woensdag 13 juni 2018 is de uitslag van het examen bekend. Dan weten onze leerlingen of hun harde werken beloond wordt met het diploma.

Alle leerlingen worden gebeld en horen dus persoonlijk of zij geslaagd zijn. Let op: het heeft geen zin zelf voor 15.30 uur naar school te bellen met vragen over de uitslag!
Alle leerlingen die geslaagd zijn of met een herkansing nog kunnen slagen, worden tussen 14.00 en 15.30 uur gebeld door de mentor.
De geslaagden worden om 17.00 uur op school verwacht. Daar worden ze feestelijk ontvangen en krijgen zij hun cijferlijst mee.

De leerlingen die nog niet geslaagd zijn, maar met een herkansing nog kunnen slagen, komen gelijk naar school om met hun mentor te bespreken welk vak ze gaan herkansen.
Alle leerlingen die helaas gezakt zijn en ook met een herkansing niet meer kunnen slagen, worden vanaf 14.00 uur gebeld door de directie.
Zij komen met hun ouders/verzorgers gelijk naar school voor een gesprek met de directie over volgend schooljaar.

U helpt ons enorm door de school de komende periode niet te bellen over data van uitslag, diploma-uitreiking etc.