Samen onder één dak

De Walewyc Mavo is samen met het Dr. Mollercollege gehuisvest in één schoolgebouw. Het gebouw is duurzaam, uitgerust met moderne voorzieningen en zeer gunstig gelegen. Hoewel de scholen samen onder één dak zitten, behoudt iedere school zijn eigen identiteit, met veel aandacht en begeleiding voor iedere leerling. Maar we maken wel gebruik van elkaars pedagogische en didactische kwaliteiten.

De Walewyc Mavo en het Dr. Mollercollege maken samen gebruik van voorzieningen zoals de praktijklokalen en het atrium (de overblijfruimte). Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Er is een lift, een wc voor mensen met een lichamelijke beperking en een ruime EHBO-ruimte, zodat iedereen in onze school kan werken.

Goede bereikbaarheid
De ligging van het gebouw is niet alleen heel gunstig maar ook erg kleurrijk en mooi! Leerlingen kunnen veilig via het Halvezolen(fiets)pad bij de school komen. We zitten bovendien vlakbij de sporthal en buitensportvoorzieningen.

Onderwijs van nu

Het nieuwe gebouw biedt de scholen allerlei faciliteiten om op een moderne manier les te geven. Er is onbeperkt draadloos internet zodat elke leerling zijn/haar device kan meenemen én gebruiken. Alle lokalen hebben activ boards waardoor op een interactieve manier les kan worden gegeven. Er zijn bovendien een aantal Open Leercentra, zodat leerlingen zelfstandig kunnen werken met gebruik van computers of laptops.

Er is een speciaal systeem om het binnenklimaat fris en aangenaam te houden. Met een CO²-meter wordt in ieder lokaal de luchtkwaliteit gemeten. De ventilatie wordt aangepast aan het aantal leerlingen. Verse lucht is belangrijk want met een fris hoofd kun je beter leren! Energie is kostbaar en daar moeten we zuinig mee omgaan. Door gebruik te maken van een Warmte-Koude-Opslag (WKO) onder het gebouw kunnen we veel energie besparen. In de zomer wordt koud water door de school gepompt voor koeling en in de winter wordt datzelfde water gebruikt om de school te verwarmen. Ook is er gebruik gemaakt van extra dik isolatiemateriaal waardoor we weinig warmteverlies hebben.

Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst zodat we energievriendelijker kunnen verbruiken. Binnen in de school krijgt iedereen te zien wat de zonnepanelen ons brengen. De gegevens kunnen worden gebruikt in onze natuurkunde lessen.

Gezonde schoolkantine
Tijdens de schoolpauzes kunnen leerlingen in de schoolkantine broodjes, fruit en drinken kopen. De kantinedienst wordt uitgevoerd door een professionele cateraar. Het assortiment is gezond en verantwoord en voldoet aan de richtlijnen van de Gezonde Schoolkantine.