SPORTKLASSEN

Zit je in klas 1?
Op de Walewyc-mavo willen we onze leerlingen de kans bieden om naast de reguliere lessen LO, buiten schooltijd extra sportlessen te volgen. Vind je sporten leuk, hou jij van een sportieve uitdaging en wil je met zo veel mogelijk verschillende sporten kennis maken? Dan is de sportklas misschien iets voor jou. De inschrijving van de sportklassen voor klas 1 is inmiddels beëindigd.

Zit je in klas 2?
Op de Walewyc-mavo willen we onze leerlingen de kans bieden om naast de reguliere lessen LO, buiten schooltijd extra sportlessen te volgen. Vind je sporten leuk, hou jij van een sportieve uitdaging en wil je met zo veel mogelijk verschillende sporten kennis maken? Dan is de sportklas misschien iets voor jou. De inschrijving van de sportklassen voor klas 2 is inmiddels beëindigd.

Wil je meer weten over de sportklassen op de Walewyc-mavo? Stuur dan een mailtje naar dhr. Kouwenberg via t.kouwenberg@walewyc.nl.

The Experience Factory (kunstklassen)

Algemene informatie

Al jaren is onze school bekend met de kunstklassen. Leerlingen krijgen op de vrijdagmiddag de mogelijkheid om voor een activiteit te kiezen waar zij hun creativiteit kwijt kunnen, hun passie te volgen of juist een nieuwe te ontdekken.
Leerlingen kunnen kiezen om één klas te volgen van 20 weken, één van 10 weken of twee klassen van ieder 10 weken. Ieder jaar hebben we nieuwe
klassen / workshops en proberen we in te spelen op de wensen en het aanbod van zowel de leerlingen als de experts die deze klassen begeleiden.

Aanbod 2019-2020

 • Musicalklas
 • Popklas
 • Modeklas
 • DJ/Producing
 • Theater techniekklas
 • Techklas
 • Graffiti
 • Fotografie
 • Beeldhouwen
 • Portrettekenen
 • Zweeds

Meer informatie over alle lessen vind je hier.

Inschrijven
Wil je je inschrijven, dan kun je je tot 27 september aanmelden via de mail die je ouders hierover ontvangen hebben.
Het aanbod van de verschillende activiteiten wisselt per schooljaar. Dit heeft te maken met de vraag en aanbod van zowel de leerlingen maar ook van de experts. Vergeet dus niet om deze pagina te bekijken voor het actuele aanbod.

Tijdspad
Wanneer de inschrijvingen zijn gesloten, ontvang je vanzelf een uitnodiging voor een eerste bijeenkomst. Sommige klassen zullen iets eerder beginnen dan andere. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid en intensiviteit van de klassen en haar begeleiders / experts.

De meeste klassen starten na de herfstvakantie.

Kosten
Om deel te kunnen nemen vragen wij een eenmalige bijdrage waar de expert van bekostigd wordt en alle materialen die tijdens de lessen gebruikt zullen worden. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de duur van de klas / workshop.
Voor komend jaar hanteren wij de volgende kosten;

Musicalklas: €50,- (20 weken)

Popklas: €50,- (20 weken)

Modeklas: €50,- (20 weken)

DJ/Producing: €50,- (20 weken)

Theater techniekklas: €50,- (20 weken)

Techklas: €50,- (20 weken)

Graffiti: €25,- (10 weken)

Fotografie: €25,- (10 weken, deze worden verspreid over het gehele jaar)

Beeldhouwen: €25,- (10 weken)

Portrettekenen: €25,- (10 weken)

Zweeds: €12,50 (5 weken)

Samenwerking
TEF werkt samen met instellingen als De Tavenu, De Leest, Music’scool en de Mads maar ook met opleidingen op dit gebied in Tilburg. Daarnaast werken we samen met verschillende beroepskunstenaars en ondernemers uit Waalwijk e.o.

Resultaat
Om het werk van onze leerlingen een mooi podium te geven, worden er verschillende opvoeringen en tentoonstellingen georganiseerd. Zo staat o.a. de musicalklas op de bühne in theater De Leest, zien we de popklassen tijdens de Mollerbandavond en bekijken we het beeldend werk in een galerie.

Informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij mevr. N. Duijster n.duijster@drmollercollege.nl