Sportklassen

De Sportklas……..een begrip op de Walewyc, vrijwillig sporten na schooltijd. We willen je als school graag de mogelijkheid bieden om extra te sporten. Waarom? Omdat bewegen gewoon heel leuk en leerzaam is, om je met nieuwe uitdagende sporten te laten kennis maken, maar vooral om heel veel plezier te maken met klas- en jaargenoten. Dus ben jij die leuke, sportieve, sociale jongen of meid die graag een uitdaging aangaat, grenzen verlegt, plezier beleeft aan sport, iets wil leren en met elkaar een mooie prestatie neer wil zetten? Dan is de sportklas écht iets voor jou!!

Welke sporten kun  je onder andere verwachten?

Bij de sportklas werken we in blokken van 3 weken, 2 weken krijg je aangeboden op school en de derde week sluiten we een blok af op locatie. Je kunt dan denken aan golf-les op school en we sluiten dat af bij het Efteling Golfpark of we oefenen (wand-)klimmen op school en sluiten dat af bij Neoliet Klimcentrum in Tilburg. Zo behandelen we gedurende het jaar verschillende sporten, bijvoorbeeld zelfverdediging, tennis en (zaal-)voetbal. Verder hebben we nog een aantal enkele onderdelen zoals schaatsen, trampolinespringen bij Jump XL, bowlen en de geweldige afsluiting met het waterskiën in Aqua Best. Zoals je ziet is er heel veel variatie en voor ieder wat wils.

Wanneer, wat, waar en hoe?

Sportklas is op vrijdagmiddag van 14:15 tot ongeveer 16:00 uur. Wij sporten bij onze eigen accommodatie (zaal of veld) of op locatie. Lessen worden gegeven door de docenten LO van de Walewyc óf een gastdocent en de kosten bedragen €50,- voor één schooljaar.

Inschrijven

Heb je interesse om deel te nemen aan de sportklas? Je krijgt via de mail van je ouders op 18 juni een brief met instructies hoe in te schrijven. Lees deze instructie goed door zodat je op tijd in kan schrijven, er zijn maar een beperkt aantal (64) plaatsen beschikbaar.

Informatie voor ouders

De kosten bedragen €50,- voor één schooljaar. We willen deze kosten graag zo laag mogelijk houden. Hiervoor kunnen we mogelijk een enkele keer een beroep op u doen voor vervoer naar een sportlocatie. Hopelijk is dit geen bezwaar voor u.

Wat is TEF?

Al jaren is onze school bekend met de kunstklassen. Leerlingen krijgen op verschillende momenten in de week de mogelijkheid om voor een activiteit te kiezen waar zij hun creativiteit kwijt kunnen, hun passie kunnen volgen of juist een nieuwe kunnen ontdekken.
Leerlingen hebben de mogelijkheid om meerdere klassen te kiezen mits zij niet op hetzelfde moment worden aangeboden.

Ieder jaar hebben we nieuwe klassen/workshops en proberen we in te spelen op de wensen en het aanbod van zowel de leerlingen als de experts die deze klassen begeleiden.

Inschrijven

Alle ouder(s)/verzorger(s) ontvangen een mail (aan het begin van het schooljaar) met een link om in te schrijven voor de verschillende activiteiten van TEF.

Tijdspad

Wanneer de inschrijvingen zijn gesloten ontvangen de leerlingen vanzelf een uitnodiging voor een eerste bijeenkomst. Sommige klassen zullen iets eerder beginnen dan andere. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid en intensiviteit van de klassen en haar begeleiders/experts. De meeste klassen starten na de herfstvakantie.

Kosten

Om deel te kunnen nemen vragen wij een eenmalige bijdrage waar de expert van bekostigd wordt en alle materialen die tijdens de lessen gebruikt zullen worden. Voor komend jaar hanteren wij de volgende kosten:

Popklas € 75,-
Modeklas € 60,-
Kookklas € 50,-
Techniekklas € 50,-
Fotografie € 39,-
Graffiti € 30,-
Keramiekklas € 25,-
Portrettekenen € 25,-
Zweeds € 15,-
Dierenasiel € 15,-
Project Next € 15,-
Kinderboerderij € 15,-

Samenwerking

TEF werkt samen met instellingen als De Tavenu, De Leest, Music’scool en de Mads maar ook met opleidingen op dit gebied in Tilburg. Daarnaast werken we samen met verschillende beroepskunstenaars en ondernemers uit Waalwijk e.o.

Resultaat

Om het werk van onze leerlingen een mooi podium te geven, worden er verschillende opvoeringen en tentoonstellingen georganiseerd. Zo staat o.a. de musicalklas op de bühne in theater De Leest, zien we de popklassen tijdens de Mollerbandavond en bekijken we het beeldend werk in een galerie.

Informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij mevr. N. Duijster (n.duijster@drmollercollege.nl).

Project Next

Waarover maak jij je druk en wat zou je graag in de media terug willen zien? In tien weken werk je als teamlid van Project Next aan een serie van vijf korte videoitems voor social media en TV van Langstraat Media.
Je filmt, monteert, doet het geluid, interviewt of presenteert.

Wat ga je maken?

Samen maak je vijf video’s over onderwerpen die jou en je leeftijdsgenoten bezighouden.

Hoe gaan we dat doen?

In tien bijeenkomsten leer je als lid van Project Next de basisprincipes van de journalistiek en het vertellen van een verhaal in beeld.

In de eerste bijeenkomst bepalen we als redactie, jij en schoolgenoten dus, het onderwerp.

In de tweede bespreken we de ideeën en in bijeenkomst drie tot en met acht bespreken we de vorderingen en krijg je feedback. Daarna bespreken de eindversie en in bijeenkomst tien sluiten we af met de lancering van jullie producties op onze Insta en/of Facebook pagina en ons TV-kanaal.

Wat kost het?

Deelname kost €15 per persoon

Wanneer?

Tien woensdagen kom je van 15.30 tot 17.00 uur naar de studio van Langstraat Media aan de Professor Eijkmanweg 7c in Waalwijk. Je maakt de filmpjes in de tijd om de bijeenkomsten heen. Hou er dus rekening mee dat je elke week nog ongeveer drie uur tijd met deze opdracht bezig bent.

Hoeveel deelnemers?

We hebben plek voor zes deelnemers. Wees er dus snel bij! Aanmelden kan tot en met 11 december door een mail te sturen naar n.duijster@drmollercollege.nl
(Bij meer dan 6 aanmeldingen zal een loting plaatsvinden)