Sportklassen

Wij zijn een school die hart voor sport heeft! In de brugklas krijg je vier uur gym per week en daarnaast nog extra sportlessen in het Walewyc-uur. De school heeft twee gymzalen en beschikt over prachtige buitenvelden. Van tijd tot tijd organiseren de gymdocenten sportevenementen en we doen mee aan verschillende sporttoernooien in de regio. Vanaf augustus 2017 wordt het vak LO2 aangeboden, waardoor leerlingen examen kunnen doen in lichamelijke opvoeding.

Naast dit alles kunnen leerlingen zich inschrijven voor sportclinics buiten schooltijd. Hierbij krijgen ze trainingen aangeboden door sportclubs uit Waalwijk. Zo hebben bijvoorbeeld RKC en Tachos, verenigingen die op het hoogste niveau spelen, het afgelopen jaar lessen verzorgd. Ook voor het komende schooljaar staan er weer enkele bijzondere docenten ingeroosterd. De organisatie is in handen van de sectie lichamelijke opvoeding. Lees hier nog meer over de sportklassen.

Kunstklassen

Op onze school nemen kunst en culturele vorming een belangrijke plaats in. We streven ernaar alle leerlingen op hun eigen niveau kennis te laten maken met verschillende culturele uitingen. We bezoeken toneelvoorstellingen, concerten en musea. We worden daarin ondersteund door Music’scool, een particuliere muziekschool die jongeren van nu weet aan te spreken. De mensen van Music’scool verzorgen eveneens de muzieklessen in leerjaar 1 en 2. Op vrijdagmiddag kunnen leerlingen uit klas 1, 2 en 3 zich vrijwillig opgeven voor de Kunstklassen.