Sportklas met ruim 100 leerlingen weer gestart!

Weekblad Waalwijk – 6 okotober 2021

Na een jaar vol met coronabeperkingen en het volgen van deels thuisonderwijs was het vrijdag 1 oktober eindelijk weer zover; ruim 100 leerlingen van de Walewyc-mavo zijn weer gestart met de sportklas. Sinds 7 jaar ligt er uniek aanbod met sportieve mogelijkheden voor leerlingen die op vrijdagmiddag sportief bezig willen zijn.

Elke leerling uit leerjaar 1 en 2 kan zich op de Walewyc vrijwillig voor de sportklas inschrijven. Leerlingen schrijven zich in omdat ze het leuk vinden om te sporten maar inmiddels kiezen leerlingen er ook zeker voor om zich gezellig met vrienden, klasgenoten en overige Walewycers actief in te zetten bij alle sportieve activiteiten. Op vrijdagmiddag worden de leerlingen onderverdeeld in verschillende groepen om deze activiteiten te ondernemen. De eerste ronde van dit nieuwe schooljaar bestaat voor leerjaar 1 uit: Tennis, golf en zelfverdedigingsclinics. De leerlingen uit leerjaar 2 starten dit jaar met lasergame, outdoor en bootcamp-activiteiten. Niet alleen op de schoolsportlocatie, maar zeker ook in de regio. Verschillende sportlocaties en verenigingen ontvangen de Walewyc-leerlingen om hier hun sportieve kunsten te vertonen. Dit onder leiding van de sportdocenten van de Walewyc en de nodige gastdocenten van externe sportbedrijven.

Er is een gevarieerd aanbod gecreëerd met onder andere zelfverdediging, tennis, golf, mountainbike, klimmen, waterskiën, paintball, bowlen, jumping XL, padel, outdoor activiteiten, fitness en nog vele activiteiten meer.

De leerlingen die zich twee jaar lang hebben ingezet in de sportklas willen vaak ook doorgaan in de sport. Daarom biedt de Walewyc als een van de weinige scholen in de regio ook gym als examenvak (LO2) aan. Deze keuzemogelijkheid hebben de leerlingen na het 2e leerjaar. Leerlingen die het vak LO2 kiezen gaan zich verdiepen en verbreden in de sport om uiteindelijk in klas 4 ook daadwerkelijk eindexamen in dit vak te doen. Via deze mogelijkheid en de samenwerking die de Walewyc heeft met het ROC Sport en Bewegen kunnen deze leerlingen ook drempelloos doorstromen naar de opleiding sport en beweging. Hier hoeven de leerlingen dan geen extra toelatingstoets voor te doen. Met dit aanbod wil de Walewyc de leerlingen alle kansen bieden om naast cognitief ook op sportief gebied te kunnen presteren.