Stage

Walewyc-mavo: daar wil ik mijn stage lopen!

Neem een kijkje in onze school:

De Walewyc-mavo is een school met oog voor iedere leerling. We staan bekend om de structuur en persoonlijke begeleiding die we bieden.
Het actieve en betrokken docententeam zorgt samen met jou voor een prettige sfeer. Wij vinden het contact met leerlingen heel belangrijk om zodoende vanuit een professionele relatie een succesvol leerproces aan te gaan. Samen met de leerlingen maak je de les namelijk inhoudelijk rijker.
Als opleidingsschool heeft de Walewyc-mavo veel te bieden. Zo is o.a. de begeleiding door zowel WPB als SO oprecht en professioneel. Jij komt als collega in opleiding hier om te leren, in dat proces is er ruimte om fouten te maken. Je wordt betrokken in het schoolproces en jouw mening en kijk op onderwijs is ook belangrijk.

Een aantal organisatorische zaken:
– In totaal telt de Walewyc-mavo 635 leerlingen;
– Vanaf schooljaar 2020 – 2021 werken we met een 45 minuten rooster;
– Het eerste uur is altijd een begeleidingsuur;
– Onze kernwaarden zijn samengevat in 4 V’s, namelijk: Verstandig, Vriendelijk, Veilig en Verantwoordelijk.

De Walewyc-mavo is één van de vier scholen binnen Scholengroep de Langstraat. Als opleidingsschool binnen de AOS West-Brabant werken we nauw samen met de scholen van het Kwadrant. Hierdoor is er een leer-werksituatie ontstaan waarin professioneel handelen en begeleiden naar een hoger en breder plan is getrokken. Dit heeft voor alle collega’s in opleiding vele voordelen zoals:
– Structuur en directe begeleiding op de werkvloer;
– Gezamenlijke workshops;
– Eenduidige afspraken;
– Altijd zekerheid van een stageplaats binnen één van de zes betrokken scholen.

Lijkt het je leuk om bij ons stage te komen lopen?
Neem dan voor meer informatie contact op met onze schoolopleider Marc van Dortmont. Je kunt hem bereiken per mail: m.vandortmont@walewyc.nl

Kijk voor (nog) meer informatie ook op:
AOS West-Brabant
Samenwerking