Young Impact

op 21 oktober is er in het kader van de burgerschapsvorming een “School take over” georganiseerd voor alle leerlingen van onze school. Dit evenement werd georganiseerd door de organisatie Young Impact. Een non profit organisatie die je helpt de wereld te verbeteren op een manier die zelf bij je past! De leerlingen werden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen. Dit konden de leerlingen doen door: een enge slang om de nek te doen, een lach workshop te volgen, leren presenteren, breakdance en nog veel meer. Op deze manier leerden de leerlingen wat ze zelf belangrijk vinden en welke manier van impact maken het beste bij de leerlingen past. De leerlingen hebben daarbij gekeken naar hun sterke eigenschappen en eigenschappen die ze kunnen verbeteren. Vervolgens zijn er lessen gegeven over verschillende maatschappelijke thema’s zoals: Gelijke kansen, de Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid. In deze lessen gingen de leerlingen in gesprek over deze verschillende thema’s en voerde verschillende discussies.

Vervolgens hebben de leerlingen op hun eigen manier Impact proberen te maken in hun eigen omgeving. Zoals kaarten schrijven voor eenzame oudere, een plan opstellen om onze school beter voor het milieu te maken en op welke manier ze een steentje kunnen bijdrage aan de mensen van de voedselbank.

Het maken van maatschappelijke impact werd feestelijk afgesloten met rapper: Bokoesam die samen met de leerlingen het  atrium van de school op zijn kop heeft gezet! Een geslaagde dag waarbij het rekening houden met elkaar en het bedenken op welke manier jij Impact kan maken in de maatschappij centraal stonden.

Kijk op het ouder en leerling portaal voor de foto’s!